Kviečia nemokamas medžioklės ir amatų festivalis „Išeik, sūduvi, ant dvaro pamandravot”

Zyplių dvaro ansamblyje jau antrus metus organizuojamas medžioklės ir amatų festivalį „IŠEIK, SŪDUVI, ANT DVARO PAMANDRAVOT“. Dvarai visuomet būdavo šviesuomenės susitikimų vieta ir kultūros židinys, ne išimtis ir Zyplių dvaras. Šio dvaro šeimininkai vertino meną, mėgdavo rengti įvairius pasibuvimus, organizuodavo laukinių žvėrių ir fazanų medžiokles, tad tradicijas puoselėjame ir šiandien, papildę tuo, ką mokame geriausiai.

Kartu su Zanavykų muziejumi birželio 17 d. nuo 14 val. kviečiame atvykti ir iš arčiau susipažinti su Sūduvos krašto kultūriniu paveldu, amatais, medžioklės tradicijomis bei dvarų kultūros papročiais. Festivalio metu galėsite daugiau sužinoti apie dvarų istoriją, apžiūrėti medžioklės trofėjų ekspozicijas, degustuoti ant atviros ugnies medžiotojų pagamintas sriubas, įvairių skonių plovus, įsigyti vietinių amatininkų gaminių, išgirsti medžioklinių instrumentų skambesį, išvysti dvarų šokių kolektyvų ir muzikinių grupių pasirodymus, vyks įvairios pramogos vaikams.

Zyplių dvaro kieme zanavykiškais užkandžiais, naminiais ledais ir kava prekiaus “Grafo virtuvė”. Sužinokite, kokiu „greitu maistu“ gryname ore lepinosi mūsų krašto dvariškiai.

Renginys nemokamas! Festivalis iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos lėšomis.

Partneriai: Šakių rajono savivaldybė, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija, Šakių medžiotojų ir žvejų draugija, Vilkaviškio medžiotojų ir žvejų draugija, Zyplių dvaro virtuvės restoranas „Kuchmistrai”, Šakių kultūros centras, Lukšių kultūra, Gelgaudiškio kultūra, Kidulių kultūra, Paežerių dvaras/Suvalkijos (Sūduvos) kultūros centras-muziejus, Lukšių žemės ūkio bendrovė.

🏠Kviečiame jau dabar pasižvalgyti po Amatininkų namo erdves: