Istorinis vakaras su tarpukario Lietuvos Prezidento rūmų virtuve

Degustacinė vakarienė „Prezidento rūmų skoniai: 1919 -1940 m.“

Degustacinė vakarienė „Prezidento rūmų skoniai: 1919 -1940 m.“

Spalio 10 d. 18.30 val.

Kviečiame patirti vieną įdomiausių nepriklausomos Lietuvos istorijos laikotarpių: per pasakojimą ir skonį atrasti tarpukario Lietuvos Prezidento rūmų virtuvę.

Vakaro metu ne tik išgirsite, bet ir paragausite to, kuo mėgavosi tarpukario Lietuvos vadovai ir ką rūmų svečiams patiekdavo pirmosios ponios.

Kokios sriubos pietums tikėdavosi Prezidentas Antanas Smetona?

Kokios šalies desertams Prezidentienė jautė silpnybę?

Ką Lietuvos ir užsienio svečiams prezidentūra tiekdavo per oficialias vakarienes?

Sužinokite, kokio recepto buvo mokoma tarpukario mergaičių amatų mokyklose.

Intriguojančioje patyriminėje kelionėje po skonius ir tarpukario istorijas Jus lydės istorikė Justina Minelgaite-Plentienė 📖 bei Zyplių dvaro virtuvės restorano Kuchmistras 👨‍🍳.

Vakaro meniu:

  • Grikių spurgytės su „pirspienio“ padažu;
  • Raugtų burokėlių sriuba su žąsiena;
  • Lėtai troškinta jautiena, pastarnokų-bulvių piure, keptos šakninės daržovės ir raugtų agurkų padažas;
  • „Tarte Tatin“ obuolių pyragas, abrikosų padažas.

Data | spalio 10 d.

Renginio pradžia | 18:30 val.

Vieta | Zyplių dvaro virtuvės restoranas „Kuchmistrai“

Kaina | 55 Eur / 1 asm.

Būtina išankstinė rezervacija. Vietų skaičius ribotas.

Tel | +370 614 68883

El. paštu | restoranas@kuchmistrai.lt

Internetu | https://tickets.paysera.com/lt/event/degustacine-vakariene-prezidenturos-skoniai-1919-1940-m