DVARO RENGINIAI

Išskirtinės gastronominės, edukacinės patirtys supažindins su Lietuvos diduomenės puoselėtomis tradicijomis.

  • Sausis

     

    Naujus metus pasitinkame vertindami tai, kas buvo geriausia ir kurdami tai, kas dar bus skaniausia. Sausį skiriame jėgoms atgauti, naujo meniu sukūrimui ir ilgoms diskusijoms apie tiekėjus, ūkininkus ir partnerius, pasaulio virtuvių naujienas ar dar nebandytus prieskonius, maisto istorijas bei kilmingųjų virtuvės paslaptis. Tada, perkeliame geriausias ankstesnių metų patirtis ir atradimus, kuriais stebinome savo svečius visus metus, tą nuslėpdami, bet prašydami jų įvertinimo ir pagardiname naujais patiekalais bei idėjoms. Taip gimsta naujasis meniu, o jo pristatymas – sausio 17 d.

  • Vasaris

     

    Meilės diena, Vasario 16-osios šventė ir visų laukiamos Užgavėnės – esminiai dvaro renginiai vasarį. Specialiai kuchmistro sukurtais skoniais nusikeliame į 1918 metus. Ypatingai švęsti Vasario 16-ąją mus įpareigoja kraštiečio, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vailokaičio atminimo puoselėjimas, jo garbei šalia esančiame Sintautų seniūnijos kaime pastatytas paminklas, bei dar neištyrinėtas signatarų pietų meniu. Per Užgavėnių šventę – svečius kviečiame kurti kepant blynus, o šventę palydėti – atgaivinama Karnavalų tradicija.

  • Kovas

     

    Kai kuchmistras tarnauja tik moterims ir kiekvienais metais turi nustebinti damas taip, kad jos neliktų abejingos. Ne tik jam, bet ir mūsų dvaro virtuvei. Taigi, specialus meniu rafinuotiems damų skoniams – kiekvienais metais, nuo kovo 8 d.

    Kovo 11 d. damos laukiamos jau ne vienos – kartu su draugais ar šeimomis, drauge švęsti vieną svarbiausių Lietuvos švenčių – kovo 11-ąją. Specialus meniu – kaip ir gėrimai bei užkandžiai – su laisvės prieskoniais ir nuotaika.

  • Balandis

     

    Budiname gamtą, o šv. Velykas pradedame nuo edukacinių užsiėmimų, kviečiančių pažinti lietuviškas tradicijas, išmokti receptų ir išgirsti apie dvaro virtuvės paslaptis iš paties kuchmistro. Svečiams parengiame itin gausų šventinį stalą, kupiną gardžių patiekalų ir istorijų apie mūsų virtuvės paveldą, o mažiesiems dvaro lankytojams – organizuojame ,,kiaušinių medžioklę“.

  • Gegužė

     

    Terasų diena. Kaip ir kiekvienais metais Lietuvoje – vis kitą dieną. Metas, kai, atrodo, žydi viskas. Be to, gegužę rengiamos „Muziejų naktys“ – visai šalia – dvaro vežiminėje, kur įsikūręs Zanavykų muziejus. Sekite orus arba mūsų naujienas.

  • Birželis

     

    Joninių naktį ar jos išvakarėse surinkti žolynai turi nepaprastų, magiškų galių, tad kasmet atskleidžiame po dvi šias paslaptis ir dvaro svečiams. Birželis mums – romantiškų pažinčių ir dvaro paslapčių mėnuo, kurį pats kuchmistras atiduoda savąsias – apie magišką žolelių galią virtuvėje, patiekaluose ir, žinoma, meilėje.

  • Liepa

     

    Karalių mėnuo, kuomet dvaro svečiai laukiami ragauti ir atrasti išskirtinai karališką virtuvę. Žvėriena – tik nedidelė dalis jos. Įkvėpti Mindaugo karūnavimo dienos, vaišiname karališkais gėrimais: midumi, vietiniu vynu ir naminiu alumi.

  • Rugpjūtis

     

    Žolinių šventę pasitinkame ant lauko terasų, lydėdami karštąsias vasaros dienas ir jau ragaudami pirmąsias ankstyvojo derliaus gėrybes. Kadangi net dvi magiškąsias žolelių galių paslaptis padovanojome birželį, per Žolines dvaro lankytojus džiuginame žiniomis apie vietos arbatų naudą ir nematomą, kitą geriamų žolelių galią.

  • Rugsėjis

     

    Rugsėjį ne tik terasoje palydime nueinančią vasaros šilumą, bet ir ypatingą dėmesį skiriame duonai. „Duonos šventės“ metu dvaro lankytojams pasakojame apie duonos kepimo kelią, tradicijas, kepinių rūšis. Duoną kartu kepame ant laužo ir vėliau visi ragaujame, o kuchmistras dvaro svečiams paruošia „Duonos ragaučiaus“ degustaciją.

  • Spalis

     

    Išsijuosę ruošiame iš kuchmistro daržų nurinktas rudens gėrybes, kurios jo rankose tampa išskirtiniais kulinariniais atradimais ir mūsų virtuvės pažibomis.

  • Lapkritis

     

    Dvaro svečių laukiame lietuviškoje jauno vyno šventėje, kurią rengiame jau kelerius metus su mažaisiais šalies vyndariais. Trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, dvaro svečiams atskleidžiame vyndarystės meistrų išpuoselėtą kultūrą, vietinių vyndarių gėrimų bei maisto derinimo ypatybes ir svarbiausia – supažindiname su dvasią pakylėjančiais skoniais.

  • Gruodis

     

    Plačiai atveriame kuchmistro virtuvės duris – svečiai supažindinami su tradicijomis dvare, patys kviečiami išbandyti kuchmistro išrinktus receptus šventiniam stalui, kurti ir gaminti kartu ar užsisakyti patiekalus šventiniam šeimos ar artimų bičiulių stalui namuose.

    Paskutiniąją gruodžio dieną dvarą drebina naujametinis karnavalas.

SVEIKI ATVYKĘ!

Leiskite mums pasirūpinti Jūsų karališku poilsiu! Užmiesčio ramybė viešbutyje Zyplių dvaro oficina laukia Jūsų. Kai tik leis aplinkybės, užtikrinsime, kad Jūsų viešnagė būtų visiškai saugi.

Rezervuoti kambarius galite jau dabar, paskambinę telefonu: +370 685 34432.

Užtikrinsime Jums patogiausią viešnagės laiką, virtualią rezervaciją ir bekontaktę registraciją atvykus.

Nors restoranas karantino metu nedirba, jau dabar savo šventiniam stalui galite užsisakyti restorano meistrų paruoštą kalėdinę antį.

Lauksime Jūsų!