Išskirtinės gastronominės, edukacinės patirtys supažindins su Lietuvos diduomenės puoselėtomis tradicijomis.
Sausis
Naujus metus pasitinkame vertindami tai, kas buvo geriausia ir kurdami tai, kas dar bus skaniausia. Sausį skiriame jėgoms atgauti, naujo meniu sukūrimui ir ilgoms diskusijoms apie tiekėjus, ūkininkus ir partnerius, pasaulio virtuvių naujienas ar dar nebandytus prieskonius, maisto istorijas bei kilmingųjų virtuvės paslaptis. Tada, perkeliame geriausias ankstesnių metų patirtis ir atradimus, kuriais stebinome savo svečius visus metus, tą nuslėpdami, bet prašydami jų įvertinimo ir pagardiname naujais patiekalais bei idėjoms. Taip gimsta naujasis meniu, o jo pristatymas – sausio 17 d.
Vasaris
Meilės diena, Vasario 16-osios šventė ir visų laukiamos Užgavėnės – esminiai dvaro renginiai vasarį. Specialiai kuchmistro sukurtais skoniais nusikeliame į 1918 metus. Ypatingai švęsti Vasario 16-ąją mus įpareigoja kraštiečio, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vailokaičio atminimo puoselėjimas, jo garbei šalia esančiame Sintautų seniūnijos kaime pastatytas paminklas, bei dar neištyrinėtas signatarų pietų meniu. Per Užgavėnių šventę – svečius kviečiame kurti kepant blynus, o šventę palydėti – atgaivinama Karnavalų tradicija.
Kovas
Kai kuchmistras tarnauja tik moterims ir kiekvienais metais turi nustebinti damas taip, kad jos neliktų abejingos. Ne tik jam, bet ir mūsų dvaro virtuvei. Taigi, specialus meniu rafinuotiems damų skoniams – kiekvienais metais, nuo kovo 8 d.
Kovo 11 d. damos laukiamos jau ne vienos – kartu su draugais ar šeimomis, drauge švęsti vieną svarbiausių Lietuvos švenčių – kovo 11-ąją. Specialus meniu – kaip ir gėrimai bei užkandžiai – su laisvės prieskoniais ir nuotaika.
Balandis
Budiname gamtą, o šv. Velykas pradedame nuo edukacinių užsiėmimų, kviečiančių pažinti lietuviškas tradicijas, išmokti receptų ir išgirsti apie dvaro virtuvės paslaptis iš paties kuchmistro. Svečiams parengiame itin gausų šventinį stalą, kupiną gardžių patiekalų ir istorijų apie mūsų virtuvės paveldą, o mažiesiems dvaro lankytojams – organizuojame ,,kiaušinių medžioklę“.
Gegužė
Terasų diena. Kaip ir kiekvienais metais Lietuvoje – vis kitą dieną. Metas, kai, atrodo, žydi viskas. Be to, gegužę rengiamos „Muziejų naktys“ – visai šalia – dvaro vežiminėje, kur įsikūręs Zanavykų muziejus. Sekite orus arba mūsų naujienas.
Birželis
Joninių naktį ar jos išvakarėse surinkti žolynai turi nepaprastų, magiškų galių, tad kasmet atskleidžiame po dvi šias paslaptis ir dvaro svečiams. Birželis mums – romantiškų pažinčių ir dvaro paslapčių mėnuo, kurį pats kuchmistras atiduoda savąsias – apie magišką žolelių galią virtuvėje, patiekaluose ir, žinoma, meilėje.
Liepa
Karalių mėnuo, kuomet dvaro svečiai laukiami ragauti ir atrasti išskirtinai karališką virtuvę. Žvėriena – tik nedidelė dalis jos. Įkvėpti Mindaugo karūnavimo dienos, vaišiname karališkais gėrimais: midumi, vietiniu vynu ir naminiu alumi.
Rugpjūtis
Žolinių šventę pasitinkame ant lauko terasų, lydėdami karštąsias vasaros dienas ir jau ragaudami pirmąsias ankstyvojo derliaus gėrybes. Kadangi net dvi magiškąsias žolelių galių paslaptis padovanojome birželį, per Žolines dvaro lankytojus džiuginame žiniomis apie vietos arbatų naudą ir nematomą, kitą geriamų žolelių galią.
Rugsėjis
Rugsėjį ne tik terasoje palydime nueinančią vasaros šilumą, bet ir ypatingą dėmesį skiriame duonai. „Duonos šventės“ metu dvaro lankytojams pasakojame apie duonos kepimo kelią, tradicijas, kepinių rūšis. Duoną kartu kepame ant laužo ir vėliau visi ragaujame, o kuchmistras dvaro svečiams paruošia „Duonos ragaučiaus“ degustaciją.
Spalis
Išsijuosę ruošiame iš kuchmistro daržų nurinktas rudens gėrybes, kurios jo rankose tampa išskirtiniais kulinariniais atradimais ir mūsų virtuvės pažibomis.
Lapkritis
Dvaro svečių laukiame lietuviškoje jauno vyno šventėje, kurią rengiame jau kelerius metus su mažaisiais šalies vyndariais. Trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, dvaro svečiams atskleidžiame vyndarystės meistrų išpuoselėtą kultūrą, vietinių vyndarių gėrimų bei maisto derinimo ypatybes ir svarbiausia – supažindiname su dvasią pakylėjančiais skoniais.
Gruodis
Plačiai atveriame kuchmistro virtuvės duris – svečiai supažindinami su tradicijomis dvare, patys kviečiami išbandyti kuchmistro išrinktus receptus šventiniam stalui, kurti ir gaminti kartu ar užsisakyti patiekalus šventiniam šeimos ar artimų bičiulių stalui namuose.
Paskutiniąją gruodžio dieną dvarą drebina naujametinis karnavalas.