Prieššventinis laikotarpis: nuo iškilmingų pietų iki karnavalų
„Po jauno vyno šventės paprastai prasideda įmonių Kalėdos,“ – pasakoja restorano „Kuchmistrai“ vadovė Jolita Briedė. „Kolektyvai dažniausiai užsisako puotas. Toks sprendimas patogus, nes meniu su visais užnešimais būna suplanuotas, o personalas supažindina su restorano filosofija bei pasakoja apie patiekalus, mielai atsako į klausimus.“
„Pastebime tendenciją, kad mažiausi kolektyvai renkasi šventinius pietus ar vakarienes, o didesni mėgsta aiškiau susiplanuoti laiką bei turinį,“ – pasakoja Jolita. Ne retai įmonės, užsakančios savo šventėms degustacijas, užsako ir dovanas savo darbuotojams, kad gastronominė patirtis tęstųsi ilgiau. „Turime savo suvenyrinių gaminių, glaudžiai bendradarbiaujame su keletu vietinių gamintojų,“ – džiaugiasi vadovė, kad gurmanišku rinkiniu gali pradžiuginti tuos, kurie jau lankęsi Zyplių dvaro virtuvėje, ir nustebinti dar nebuvusius.
Dovanomis darbuotojams tampa ir restorano bei viešbučio kuponai. Juos lengviausia įsigyti internetu ir gauti per sistemą virtualiai, tačiau galima įsigyti ir atspausdintus bei supakuotus pagal poreikį.
„Įsimintiniausia, kai svečiai pasiduoda mūsų žaidimui ir atvyksta su kostiumais ar bent aprangos detalėmis dvariška tema,“ – sako restorano vadovė. Tokiais atvejais puikiai dera ir teatrališka ekskursija dvare. Liaudiškos kultūros mylėtojams rekomenduojama ekskursija Zanavykų muziejuje, o po jos – edukacija-degustacija „Zanavykų ragaučius“ su unorava zanavyke edukatore.
„Lengvai prisitaikome, jei kolektyve yra vegetarų, jei aiškūs kažkokie bendri poreikiai,“ – sako restorano „Kuchmistrai“ vadovė. Kiekvienas užsakymas derinamas individualiai, tad galimi geriausi sprendimai pagal aplinkybes.
Naujausia paslauga – nakvynė viešbutyje „Zyplių dvaro oficina“, tai 12-ka skirtingų kambarių. Bendradarbiaujant su Šakių verslo ir turizmo informacijos centru rengiami ekskursijų maršrutai, svečius užimti kviečiami gidai – animatorai.
UAB „Kuchmistrai“ info.