Kviečiame Lietuvos gastronomijos savaitės degustacijai

Startuoja lapkričio 7-13 dienomis vyksiančios Lietuvos gastronomijos savaitės vietų restoranuose rezervacija. Iš viso XII-oje Gastronomijos savaitėje dalyvauja daugiau nei 50 restoranų, įsikūrusių ne tik didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, bet ir Anykščiuose, Birštone, Joniškyje, Šakiuose, Palangoje, Panevėžio rajone. Savaitės dalyvių parengti meniu kvies restoranų lankytojus keliauti po įvairias Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos bei Afrikos šalis, persikelti laiku į gastronominę Lietuvos praeitį bei geriau pažinti atskirus šalies regionus.

Rudenišką Zyplių dvaro parko nostalgiją spalvomis pildo kuchmistro sukurti patiekalai. Vietinių ir importinių produktų deriniai komponuojami ir patiekiami pagal aukštosios virtuvės standartus bei dvarų kultūrai būdingas tradicijas. Kruopščiai atrinkti ingredientai nustebins skonių ir tekstūrų darna bei dovanos nepakartojamą patirtį istorinę išmonę prikeldama šiandienos gurmanui. Nuo LDK laikų interpretacijų iki modernizuotos smetoniškos virtuvės – lėkštėje telpantis noras savo kraštą mylėti dar labiau.

3 užnešimų meniu (30 €/asm.) (Tinka vegetarams, fleksitarams)

Sriuba

Keptų pastarnokų sriuba su druskoje keptais salierais

Karštas

Grilinta šviežia žuvis su šaltalankių padažu, ryžiais gardintais šafranu ir keptomis šakninėmis daržovėmis

Desertas

Šokoladinis pyragaitis su kietojo sūrio kremu

4 užnešimų meniu (50 €/asm.)

Užkandis

Triušio kepenėlių paštetas su karamelizuotais svogūniukais, marinuota cukinija, morkomis ir vyno padažu

Sriuba

Keptų pastarnokų sriuba su druskoje keptais salierais

Karštas

Grilinta veršienos nugarinė su kaulu patiekiama su ėriuko sultinio-raudono vyno padažu, keptu česnaku, bulvių „fondant“ ir daržovėmis

Desertas

Šokoladinis pyragaitis su kietojo sūrio kremu

Degustacijų pateikimo laikas: III – VII 12:00 – 19:00

http://skonis.lt/restoranas-kuchmistrai-6/

Visas Gastronomijos savaitės dalyvių sąrašas, jų pristatymai ir savaitei sukurti meniu skelbiami portale „Skonis.lt“. Ten pat anonsuojami Gastronomijos savaitėje vyksiantys renginiai. Lapkričio 7-13 dienomis į gastronominius renginius kviečia Panemunės pilis, Maironio lietuvių literatūros muziejaus padalinys, į ekskursijas – istorikė Anželika Laužikienė, Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai ir istorinė LR Prezidentūra Kaune, į vakarienės turą – Stiklo kvartalas. Norintys juose dalyvauti taip pat jau gali rezervuoti vietas „Skonis.lt“ nurodytais kontaktais.

Gastronomijos savaitę organizuoja Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos. Pagrindinis savaitės rėmėjas – autoservisai „Melga“ kartu su „Michelin“, rėmėjas – natūralus mineralinis vanduo „Acqua Panna“. Savaitės partneriai – nacionalinė turizmo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto plėtros agentūra „Go Vilnius“, verslo, turizmo, kino ir tarptautinės Kauno rinkodaros agentūra „Kaunas IN“, informaciniai partneriai – LRT televizija, žurnalas „Geras skonis“, interneto svetainė „Skonis.lt“, Lietuvos turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienų portalas „We love Lithuania“.