Fazanų medžioklė Zyplių dvare
Laukiniai skoniai kuchmistro virtuvėje tampa gastronomijos šedevrais
Greta neatsiejama Zyplių dvaro virtuvės dalimi tapusių pastarnokų pončkučių su peletrūnų greitine, kepto vietinio sūrio, ant kopūsto lapo kepto karpio ar baumkucheno šaltošės šią vasarą derinsime daugiau žvėrienos ir kitų laukinės gamtos ingredientų.
Semiamės išminties iš vieno garsiausių Abiejų Tautų Respublikos virėjo Jano Szytlerio knygų, pasakoja Kuchmistras: „Jo braiže atpažįstu dabar itin aktualias tvarumo idėjas. Planuojame meniu turėti daugiau šviežių, sezoninių daržovių, vietinių produktų tiesiai iš gamintojų bei ūkininkų. Norisi sau pakylėti kokybės kartelę atsirenkant ingredientus, geriau pažinti Zanavykų kraštą.“ Pirmoji premjera – dvariška degustacija „Fazanų medžioklė“.
Nauja degustacija
Zyplių dvaro parkas ir dabar džiugina supančiu 21 ha parku pasivaikščiojimams ir iškyloms, o kadaise čia buvo rengiamos medžioklės. Nors miškingame krašte netrūko laukinių žvėrių, fazanai buvo specialiai auginami didikų medžioklei, kaip ypatingai kilmingųjų pramogai. Zyplių dvaras šį sezoną siūlo edukaciją skirtą susipažinti su šia tradicija, tad jungiamės su gastronomine patirtimi, kad suteiktume svečiams visapusiškas žinias ir patirtis.
„Jau vien įtempti lanką, kiek reikia jėgų ir koks jausmas… Džiaugiamės, kad kartu su dvaro komanda galime svečius nors kiek priartinti prie čia buvusio gyvenimo, dovanoti įspūdžius. Tuo pačiu sužinoma daugiau dvaro istorijos, geriau įsijaučiama. Tada prie stalo prisėdus aiškiau, kodėl patiekalas toks ypatingas. Skonius taip pat diktuoja istorija, tad belieka pasiduoti kuchmistro valiai ir mėgautis,“ – pasakoja UAB „Kuchmistrai“ vadovė Jolita Briedė. Pasak jos, tokia pramoga užims visą pusdienį, o su apsilankymu „Zanavykų muziejuje“ ir visą dieną.