Išskirtinės gastronominės, edukacinės patirtys supažindins su Lietuvos diduomenės puoselėtomis tradicijomis.
Sausis
Sausį skiriame ne tik naujų įdėjų generavimui, bet ir jų realizacijai. Apie mūsų planus daugiausiai sužinosite apsilankę turizmo parodoje ADVENTUR, Litexpo parodų centre Vilniuje.
Ištisus metus kviečiame jus ragauti kuchmistro sukurto deserto, skirto paminėti Vilniaus 700 metų jubiliejų. Tai mūsų dovana mylimai Sostinei ir jos gyventojams, kuriuos gastronominis smalsumas vis dažniau atveda pas mus pasimėgauti užmiesčio dvaro ramybe ir gurmaniška virtuve.
Vasaris
Kviečiame Valentino dieną švęsti atokiame įspūdingo dvaro ansamblyje. Nuo pasivaikščiojimų parke iki proginio meniu degustacijos ir karališkos nakvynės keturių žvaigždučių viešbutyje. O gal svajojate apie pusryčius į lovą? Gal planuojate pasipiršti?.. Mielai pagalbėsime kuriant nepamirštamus įspūdžius jūsų Meilės istorijai.
Vasario 16-oji pas mus visada didelė šventė. Nuo šimtmečio vakarienės iki Kuchmistro gimtadienio. Tad ir stengiamės ypatingai. Kviečiame kelionei laiku, į tą popietę, kai Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, po atlikto didvyriško darbo, sėdo papietauti. Jau ne kartą spėliojome, ką jie galėjo valgyti, tad šiemet siūlome dar vieną istorinį patiekalą – Jono Basanavičiaus hamburkas. Ar bandelės perteptos sviestu su įspraustu gabalėliu varškės sūrio gali tapti gurmanišku patiekalu? Žinoma! Genialiu paprastumu nustebins mūsų kuchmistras ir proginiame meniu rasite ne vieną mėsainių prototipo variantą. Lauksime Jūsų vertinimų.
Kovas
Ar žinote, kad lietiniai blynai – poniška privilegija?.. Kovą pradėsime su ypatingai lietuviška, žiemos išvarymą simbolizuojančia Užgavėnių švente. Skanausime ne tik blynus. Valgysime sočiai ir ruošimės pasninkui. Dvariškiai puikiai derindavo puotų sezoną su susilaikymo periodais, tad jau vien iš smalsumo verta pabandyti apriboti nuo kasdienių malonumų, kuriuos kadais sau galėjo leisti tik patys turtingiausieji. Tačiau prieš tai, atsivalgyti visko, kas patinka.
Mėnesiui baigiantis ruošimės Šv. Velykoms. Prisiminsime, kokių tradicijų laikėsi mūsų senoliai, ką išsaugojome savo šeimos ir ką verta sugražinti ant šventinio stalo. Mažuosius svečius kviesime kiaušinių medžioklei.
Balandis
Sniegui nutirpus ir bundant gamtai rūpinamės ne tik patiekalų įvairove, bet ir aplinkos tvarka. Tradiciškai palaikome švarinimosi akciją „Darom“ ir rengiame talką su savo bendruomene.
Balandžio pabaigą vainikuos Gastronomijos savaitė, kurios metu kviesime dar vienai atradimų kelionei su istorijų pilnu meniu ir unikaliais patiekalais. Rekomenduojame staliukus rezervuoti iš anksto, nes jie tirpsta ne prasčiau nei paskutinis sniegas.
Gegužė
Pirmąjį sekmadienį su proginiu meniu pasitiksime Mamas ir tuos, kurie meilę joms rodo ne žodžiais, o darbais.
„Muziejų naktis“ Zyplių dvaro ansamblyje tradiciškai užsuks įvairius renginius dvaro kieme. Nestigs nuotykių, įdomybių ir, žinoma, gardaus maisto, kad gautumėte pilnavertišką patirtį.
Birželis
Šiltojo sezono atidarymas dvare dvelks romantika ir provanso elegancija. Kviesime neįprastai, tačiau nepaprastai jaukiai ir įspūdžių kupinai patirčiai – vietinio vyno ir gurmaniškų užkandžių degustacijai, kurią planuojame suregti pačiame dvaro vynuogyne su dvaro vyndariais.
Liepa
Liepos vakarais mėgausimės nuostabiais klasikinės muzikos festivalio „Beatričės vasaros„ koncertais. Lauko terasose skanausime dvariškos virtuvės šedevrus labiausiai tinkančius vasaros sezonui ir derinsime gėrimus pagal jūsų pageidavimus.
Rugpjūtis
Vasaros dienas palydėsime ragaudami ankstyvojo derliaus gėrybes ir kviesime kviesime ragauti rudenėjančio meniu patiekalų pasakojančių apie krašto istoriją, kokia buvo kadais, ir kokią kuriame patys savo kasdieniais darbais.
Rugsėjis
Mokslo ir žinių dieną sulaukiame bene daugiausiai šeimų, kurios švenčia vasaros pabaigą, tad kviečiame ragauti specialiai moksleiviams sukurtų patiekalų, kurių nerasite mūsų įprastiniame meniu.
Kartu minėsime Pasaulinę turizmo dieną. Ar žinote, kad prieš 250 metų Šakių miestas pirmą kartą paminėtas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemėlapyje jubiliejų? Ko gero, Zanavykijos sostinei taip pat teks paskirti desertą.
Spalis
Ruduo džiugina ne tik paskutiniais jaukiais vakarais, bet ir rudens gėrybėmis. Kviesime mėgautis rudens spalvomis nuspalvintu meniu. Jau tris kartus įvykusi ir mūsiškai adaptuota žymioji „Octoberfest“ vėl džiugins bavariškos virtuvės gausa bei profesionalų pristatoma tradicija, kuri vis drąsiau skinasi kelią į lietuviško alus fanų širdis bei planus.
Lapkritis
Mėnesio pažiba – tvari mityba. Nuodugniai besidomint ne tik mūsų organizmams naudingais, bet ir žemei nekenksmingais maisto produktais, kartu su dvaro restorano kuchmistru neriame į naujų derinių atradimo kelionę.
Paskutinį lapkričio sekmadienį, dvaro svečiams atskleidžiame vyndarystės meistrų išpuoselėtą kultūrą, vietinių vyndarių gėrimų bei maisto derinimo ypatybes ir svarbiausia – supažindiname su dvasią pakylėjančiais skoniais.
Gruodis
Plačiai atveriame kuchmistro virtuvės duris – svečiai supažindinami su tradicijomis dvare, patys kviečiami degustuoti kuchmistro išrinktus receptus šventiniam stalui, kurti ir gaminti kartu ar užsisakyti patiekalus šventiniam šeimos ar artimų bičiulių stalui namuose.
Paskutiniąją gruodžio dieną dvarą drebina naujametinis karnavalas.