… dažnam žadina smalsumą negirdėta košeliena, vinigretas ar krosnyje kepta kopūsto galva …

Zanavykų ragaučius

Zanavykų ragaučius

12 €/asm.

Namie rūkyti lašiniai, dešra, keptas varškės sūris – tai ir šiandieniniam lietuviui puikiai pažįstami valstietiškos virtuvės turtai. Dažnam žadina smalsumą negirdėta košeliena, vinigretas ar krosnyje kepta kopūsto galva. Zanavykai taip pat didžiuojasi iš senolių paveldėtais abriedukais, švilpikais, sausgare ir duonzupe. Lietuvos ir užsienio turistai edukaciją mielai renkasi kaip gardų kelią pažinti Zanavykiją.

Degustacijos pradžioje svečius pasitinka „gaspadinė“ ir jos „mergučės“. Jos susodina svečius už stalo pagal unikalias krašto tradicijas, vaišina ir pasakoja apie zanavykiškų patiekalų bei gėrimų istoriją, pamokina vietinės šnektos. Svečiai sužino, su kuo geriausiai tinka silkė, kada skaniausia naminė gira ir nuo kokių ligų saugojo naminukė.

„Gulbelės kepyklėlės“ ruginė duona, „per mašynką traukti“ sviestiniai sausainiai ir aguonų vyniotinis – sertifikuoti tautinio paveldo produktai – bei istorijomis apipinta gilių kava ar morkų saldainiai, kurie verčia tik dabar įdėmiau tyrinėti pradėtą, žydiškosios krašto kultūros puslapį. Vieni braukia ašarą sujaudinti tikrumo ir istorijos gyvumo, kiti fotografuoja patiekalus ir džiaugiasi atradę tokią šarmingą Lietuvą. Galiausiai, juk geriau vieną kartą paragauti, nei vėl ir vėl išgirsti!

Zanavykų ragaučių taip pat galima užsakyti ir užkandžių stalui. Tie patys zanavykiški patiekalai kuchmistro paversti šiuolaikiškai patiektais užkandžiais vilioja akį ir yra malonūs gomuriui. Stalą pristatyto ir svečiams apie patiekalus papasakoja restorano edukatorė.

Duonos ragaučius

Duonos ragaučius

10 – 15 €/asm.

Duoną rasite visur: nuo eilinių valstiečių iki turtingiausių didikų stalo. Kaip senų senovėje, taip ir dabar. Technologinė pažanga gerokai palengvino duonos kelią iki mūsų stalo ir leido daug ką primiršti, tačiau išliko noras laikytis tradicijų ir išsaugoti tai, kas geriausia.

Restoranas „Kuchmistrai“ bendradarbiaudami su net 7 gaminių tautinio paveldo sertifikatus turinčia „Gulbelės kepyklėle“ pristato edukaciją mažiems ir dideliems – „Duonos ragaučius“.

Ši edukacinė programa skirta norintiems susipažinti su duonos istorija, gaminimo specifika ir visais jos skoniais. Skirta praplėsti akiratį ir atrasti šį kasdienį produktą iš naujo: nuo duonzupės iki deserto, kur duona tampa nuostabiu prieskoniu.

SVEIKI ATVYKĘ!

Leiskite mums pasirūpinti Jūsų karališku poilsiu! Užmiesčio ramybė viešbutyje Zyplių dvaro oficina laukia Jūsų. Kai tik leis aplinkybės, užtikrinsime, kad Jūsų viešnagė būtų visiškai saugi.

Rezervuoti kambarius galite jau dabar, paskambinę telefonu: +370 685 34432.

Užtikrinsime Jums patogiausią viešnagės laiką, virtualią rezervaciją ir bekontaktę registraciją atvykus.

Nors restoranas karantino metu nedirba, jau dabar savo šventiniam stalui galite užsisakyti restorano meistrų paruoštą kalėdinę antį.

Lauksime Jūsų!