Degustacija „Didžioji puota“
Kaina – 65 eur /asm.
Svarbu žinoti! Degustacija vyksta tik iš anksto susitarus – priimamos grupių rezervacijos nuo 15 asmenų, bent 4 dienos prieš atvykimą. Užsakymai tel.: +370 614 68883 (darbo metu)
Tikra dvariška vaišių šventė, skirta tiems, kurie nori pasinerti į išskirtinį skonių, kvapų ir istorijos pasaulį. Penkių patiekalų ceremonija, kurioje dera autentiški lietuviško paveldo skoniai ir subtilios dvariškos virtuvės interpretacijos.
Pradžia
– Rankų plovimo ritualas su rožių vandeniu
– Kinrožių gėrimas, midus ir dvaro vynas (2 rūšys)
I užnešimas
– Fazanų paštetas su svarainiais meduje ir skrebučiu
– Keptas varškės sūris su slyvų padažu
– Ruginė naminė duona su dvaro kanapių sviestu
II užnešimas
– Jaučio uodegų sriuba su alumi
III užnešimas
– Burokėlių carpaccio apelsinų sultyse su pistacijų migla
IV užnešimas
– Anties krūtinėlė su marinuotais artišokais, vyne mirkytomis slyvomis ir jaunomis bulvėmis
– Elnienos kepsnys su citrininiu kaparėlių sviestu, pastarnokų koše ir keptu obuoliu
Desertas
– Kanapių ledai – gaivus finalas, įprasminantis puotą
Degustacija „Mažoji puota“
Kaina – 45 eur /asm.
Svarbu žinoti! Degustacija vyksta tik iš anksto susitarus – priimamos grupių rezervacijos nuo 15 asmenų, bent 4 dienos prieš atvykimą. Užsakymai tel.: +370 614 68883 (darbo metu)
Subtili, bet kupina skonių dvariška puota – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti kulinariniu pasivaikščiojimu per istoriją. Keturių užnešimų vakaras, kuriame dera dvaro virtuvės tradicijos ir netikėti skonio akcentai.
Pradžia
– Kinrožių gėrimas, midus ir Zyplių dvaro vynas
I užnešimas
– Lauže keptos bulvytės, įdarytos silkių paštetu su aluje marinuotais šalotiniais svogūnais
– Gruzdintos pastarnokų pončkutės su peletrūnų grietine
– Ruginė naminė duona su dvaro kanapių sviestu
II užnešimas
– Daržovių minestrone sriuba su pomidorais
III užnešimas
– Burokėlių carpaccio apelsinų sultyse su pistacijų migla
IV užnešimas
– Ant kopūsto lapo su midumi keptas karpis su geltonosios jukos padažu, grikiais ir sūdytomis citrinomis
– Kalakutiena su gvazdikėliais ir cinamonu, apelsinų svieste, patiekiama su citrininėmis bulvėmis
Desertas
– Baumkucheno šaltkošė su juodųjų serbentų užpilu – švelniai nostalgiška pabaiga
Degustacija „Fazanų medžioklė“
Kaina – 49 eur /asm.
Svarbu žinoti! Degustacija vyksta tik iš anksto susitarus – priimamos grupių rezervacijos nuo 10 asmenų, bent 4 dienos prieš atvykimą. Užsakymai tel.: +370 614 68883 (darbo metu)
Autentiška dvariška patirtis, nukelianti į medžioklės sezoną ir dvarų kulinarinę kasdienybę. Ši edukacinė degustacija – tai pažintis su dvariškų stalų ritualais, gamtos įkvėptais skoniais ir pasakojimais apie medžioklės tradicijas.
Ragaujama – nuo gardžios sriubos iki deserto, lydint Zyplių dvaro vynui.
Į degustaciją įeina:
– Sriuba
– Užkandis
– Karštas patiekalas
– Desertas
– Zyplių dvaro vynas
Degustacija „Smetoniška virtuvė“
Kaina – 55 EUR/asm.
Svarbu žinoti! Degustacija vyksta tik iš anksto susitarus – priimamos grupių rezervacijos nuo 15 iki 30 asmenų, bent 4 dienos prieš atvykimą. Užsakymai tel.: +370 614 68883 (darbo metu)
Tarpukario Lietuva – laikmetis, kai stalas tapdavo svarbiausiu susibūrimo centru, o kiekvienas kąsnis buvo derinamas su stiliumi, papročiais ir vakarų Europa alsuojančia elegancija. Ši degustacija – tai išskirtinė proga paragauti autentiškų Smetonos laikų patiekalų ir pajusti to meto dvaro virtuvės dvasią.
Trijų dalių vaišės, lydimos istorinio pasakojimo ir skonių įvairovės:
Pusryčiai
– Speltos duona
– Sviestas su medetkomis ir muskatais
– Grikių soufflé su peletrūnais
– Žolelių arbata
Pietūs
– Raugintų burokėlių sriuba su gira
– Troškintos žąsies riletas su uogomis
– Naminė kvietinė duona
Vakarienė
– Silkė su cibuliais: švelniai parūkyta silkė, patiekiama su karameliniais svogūnais ir svieste keptais smidrais
– Rostbifas su sezoninėmis daržovėmis ir prancūzišku „Boeuf au jus“ padažu
Desertas
– Sviestinis biskvitas su aguonomis, romu aplieta gilių kava, vanilinis sviesto kremas ir vynuogių džemas