Renginiai

Kasmet, sausio pabaigoje, parodų centre „Litexpo“ vykstanti, didžiausia Baltijos šalyse specializuota tarptautinė turizmo paroda „Adventur“ 2017-aisiai tapo pirmu viešu dvaro virtuvės pasirodymu. Galbūt dėl to atstovavimas Šakių rajono turizmui tapo savotišku garbės reikalu, tradicija ir ypatinga proga, kai būsimam sezonui pristatome naujienas. Mėgaujamės ir galimybe pabendrauti su savo buvusiais ar būsimais klientais.

Vasario 14-ją tradiciškai parengiame romantiškus pasiūlymus dviems Meilės dienos proga, tačiau vasario 16-oji mums patiems žymiai svarbesnė. Tiek dėl indėlio į kraštiečio, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vailokaičio atminimo puoselėjimą, kurio kurstymas ir prasidėjo pas mus, tiek dėl neištyrinėto signatarų pietų meniu. Kasmet kviečiame ragauti mūsų interpretacijos, skoniais nukeliančios į 1918 m. Šiemet turėjom ne tik ypatingą meniu, bet ir istorinius svečius.

Įsikūrę tarp dvaro ir kaimo turime unikalią galimybę per Užgavėnes mėgautis dvaro virtuvės gardumynais ir linksmintis liaudiškai, kaip kilmingieji nedrįstų. Išlaikydami aukso vidurį mažus ir didelius kviečiame į edukacinius užsiėmimus , kur patys svečiai gali kepti tiek įprastus, tiek netradicinius blynus. Tuo pačiu bent pasakojimais gaiviname dvare kadais labai reikšmingų karnavalų tradiciją. Mat buvo viena retų progų nors vakarui pamiršti savo luomą.

Moters dienai kuchmistras taip pat sukuria specialų meniu rafinuotiems damų skoniams. Kviečiame tokią dieną nors kiek laiko paskirti tokiam malonumui, kaip bendravimas mėgaujantis gurmanišku maistu.

Gamtos atgimimą žyminčios šv.Velykos pas mus prasideda nuo edukacinių užsiėmimų, kviečiančių pažinti lietuviškas tradicijas ir išmokti vieną kitą receptą ar sužinoti dvaro virtuvės paslaptį iš paties kuchmistro, kad pačių šventinis stalas būtų turtingas ne tik gardžių patiekalų, bet ir istorijos. Mažieji svečiai kviečiami „medžioti“ kiaušinių ir už tai apdovanojami aptiekėlės skanumynais.

Šilčiausių pavasario dienų laukiame Motinos dienai, kada vasaros sezonui atidarome terasą ir klientai gali mėgautis grynu oru, paukštelių čiulbėjimu ir nuostabiais parko vaizdais.

Ilgąjį Joninių savaitgalį tradicijų puoselėtojai pina vainikus, šokinėja per laužą, ieško paparčio žiedo, o mes sekame tradicija, kad ilgiausią dieną arba jos išvakarėse surinkti žolynai turi nepaprastos, magiškos galios, tad edukacijose dalinamės žiniomis apie virtuvėje naudojamas žoleles.

Liepos 6-oji, karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, puikiausia proga mėgautis kadais kunigaikščių mėgtais patiekalais. Kviečiame išbandyti specialų meniu, kurio patiekalai suderinti su kilmingųjų gėrimais: alumi, midumi ir vietiniu vynu.

Paskutiniai vasaros savaitgaliai, o ypač rugsėjo pirmoji, tampa geriausia proga leisti laiką kartu su šeima ir patirti šį tą naujo. Ypatingi pasiūlymai kuriami vaikams, o meniu pamažu rudenėja.

Rugsėjui baigiantis dvaro ansamblio kiemą užlieja vaikų šurmulys, kai prasideda tradicinis Zanavykų muziejaus renginys „Duonos šventė“. Jis skirtas moksleiviams ir duonos kepimo tradicijų puoselėtojams, kurių vaizdžiai pateikiamą duonos kelią papildome duonos kepimu ant laužo ir ragavimu, skirtingų kepinių rūšių pristatymu. Restorane siūloma „Duonos ragaučiaus“ edukacija.

Trečiasis lapkričio ketvirtadienis – visame pasaulyje švenčiama Božolė. Ir pas mus jauno vyno šventė – jau tradicija tapęs renginys, kuris padeda susipažinti su išpuoselėtos lietuviškos vyndarystės kultūra bei atskleisti gėrimų ir maisto derinimo ypatybes. O patyrusiems ragautojams – pasimėgauti nauju derliumi. Bendraujame su keletu ypatingai vertinamų mažųjų vyndarių, todėl turime galimybę pasiūlyti išskirtinius skonius ir supažindinti su karščiausiomis lietuviškos vyndarystės naujienomis.

Žiemos stebuklai pas mus prasideda nuo Kūčių edukacinių užsiėmimų, kai svečiai ne tik supažindinami su tradicijomis dvare, bet ir gali patys išbandyti kuchmistro išrinktus receptus šventiniam stalui. Taip pat siūlome specialų meniu patiekalams išsinešti, kad galėtumėte savo šventę papuošti Kūčių ir Kalėdų profesionalaus dvaro virtuvės šefo ruoštais patiekalais. Laikantis tradicijų Naujieji metai taip pat sutinkami šėlstant karnavale.