Renginiai

 

Kas tau yra istorija? Padriki skaičiai, slepiantys tolimus įvykius, dulkėmis nusėdę kažkieno prisiminimai, tekstai? Kažkas, kas kelia pagarbą, bet tuo pačiu lieka iki galo nepažinta?

O jeigu taip laiko mašina? Ir tu stovi ant slenksčio kasdienybės – girdi ką kalba, matai kokiomis nuotaikomis gyvena, kokiomis mintimis dalinasi, užuodi ką valgo tie, kurie negrįžtamai pakeitė Lietuvos ateitį.

Vasario 15-osios vakarą istoriniame Zyplių dvare įsikūręs restoranas “Kuchmistrai” pakvies kiek kitaip pasitikti Lietuvos Nepriklausomybės dieną – prisiliečiant prie autentiškų istorijos detalių, įvykių ir skonių, gerti akimis ir šaukštais ragauti istoriją!

Šventiniam vakarui svečiams bus atkurta istorinė vaidybinė scena iš 1918 metų vasario 15-osios trijų Šakių krašto signatarų istorinių pietų. Justinas Staugaitis, Saliamonas Banaitis ir Jonas Vailokaitis dar kartą grįš prie savo pietų stalo, pokalbių ir minčių.

Prie stalo bus pakviesti ir visi vakaro svečiai. 7 patiekalų degustacinė vakarienė dar kartą įsiūbuos laiko mašiną ir papasakos nepaprastas istorijas, kvepiančias degintu šienu, pularda, kepta molyje ar „hamburgierkomis“. Sodraus skonio istorijos, nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės iki Nepriklausomos Lietuvos laikų nuguls svečių lėkštėse ir šaukštuose.

Kaip ir iš kur atsiranda istorijos kiekvienoje lėkštėje, papasakos atviraZyplių dvaro virtuvė, vienam vakarui perkelta į kuchmistro salę. Kiekvienas smalsuolis turės progą pamatyti kaip dirba virtuvės archeologai, pasivaikščioti, o gal ir receptą iškaulyti.

Istoriją pažinai ausimis, atėjo laikas paragauti. Ir ne bet kaip, o 102 šaukštais.

70 €/asm. Būtina išankstinė registracija: +370 614 68883

 

Renginyje gali būti fotografuojama ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, bei šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidos priemonėse.

 

***

 

Mūsų kuchmistras užburiančius dvaro virtuvės skonius šįkart derina su žymiaisiais Klaipėdos krašto gėrimais. Iš senelių paveldėtą receptą puoselėjantis Vytautas Dabašinskas kviečia susipažinti su dalele šalies istorijos. Pasak jo, giminės išsaugotas, “Memel wine” receptas siekia net kryžiuočių laikus, tad su malonumu vėl įkvėpimo sėmėmės iš seniausių istorinių šaltinių ir ruošiame jums šį tą ypatingo. Rankomis, iš vietinių žaliavų, mažais kiekiais gaminamas aukštos kokybės vynas – puikiausia kompanija kulinariniu paveldu dvelkiantiems receptams su šiuolaikiška intriga.

35 €/asm. Būtina išankstinė registracija: +370 614 68883