NAUJIENOS

„KUCHMISTRAI“ kviečia 

   

Autentiškoje Zyplių dvaro ansamblio aplinkoje įkurtas ir Lietuvos didikų virtuvės paveldą puoselėjantis restoranas išsiskiria rafinuota interjero, dekoro ir meniu asortimento darna. Siekiant išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą sukurtos specialios degustacijos gastro turistams leidžiančios „paragauti“ istorijos. Iškilminga puota, nedidelis furšetas ar kukli šeimos šventė, ekskursija, savaitgalio išvyka ar romantiškas pasimatymas ieškant naujų įspūdžių? Senąsias tradicijas saugantys „KUCHMISTRAI“ ras ką pasiūlyti kiekvienai progai atliepiant individualius užsakovų poreikius.

                                                                                                                                     

                                                                                                                                    Degustacija: „Dvaro pono vaišės“

                                                                                                                                         

 

                                                                                     

Rankų plovimas rožių vandeniu   

                                                                                     PIRMAS UŽNEŠIMAS

Miduje raugintas zanavykiškas varškės sūris su šieno kremu

Vėžių uodegėlėmis įdarytas kiaušinis, įkvėptas Barboros Radvilaitės

                                                                                   ANTRAS UŽNEŠIMAS

Sodri tamsaus alaus sriuba su jautiena

                                                                                   TREČIAS UŽNEŠIMAS

Druskos morenge kepta kriaušė

Bonos Sforcos įkvėptos salotos su marinuotomis mėlynosiomis vynuogėmis, granatais, kuchmistro raugintais obuoliais, fetos sūriu

                                                                                  KETVIRTAS UŽNEŠIMAS

„Grafo T. Potockio medžiokles atsimenant“ ilgai virta stirniena su juodųjų serbentų-vyšnių padažu, patiekiama su grikių koše, gardinta karamelizuotais juodos duonos trupiniais

Lauže keptas dvaro balandis su juodųjų serbentų užpilu, brandintais lazdyno riešutais ir gruzdintomis saldžiosiomis bulvėmis                                                                               

                                                                                  ATSIGAIVINIMAS

Ant krosnies kepti pastarnokų vafliai su serbentų-spanguolių užpilu

                                                                                 GĖRIMAI

Stalo vanduo su spanguolėmis ir citrina,

Kinrožių gėrimas,

Midus,

Šešių uogų vynas                                                                                                              40,00 €/asmeniui                          

                                                                                 

   

 

                                                                                                                                Degustacija: „Dvaro ponios vaišės“

                                                                                          

 

                                                                           PIRMAS UŽNEŠIMAS

Šviežiai gruzdintos pastarnokų pončkutės su peletrūnais gardinta grietine

Lauže keptos bulvytės įdarytos švelniu, krosnyje keptų, silkių paštetu su aluje marinuotais svogūnais

                                                                         ANTRAS UŽNEŠIMAS

Sodri tamsaus alaus sriuba su jautiena

                                                                         TREČIAS UŽNEŠIMAS

Mūsų virtuvėje lengvai rauginti obuoliai su lazdyno riešutais

Žarijose keptas burokėlis su lazdyno riešutais

Lengvai raugtos džiovintos slyvos su pistacijomis ir špinatais

                                                                        KETVIRTAS UŽNEŠIMAS

Lauže, ant kopūsto lapo, su midumi keptas karpis su geltonosios jukos padažu, patiekiamas su grikiais, gardintais karamelizuotais ruginės duonos trupiniais ir dvaro virtuvėje sūdytomis citrinomis

„Gulbių medžioklę“ prisimenant kalakutiena marinuota su gvazdikėliais ir cinamonu, aplieta apelsinų sviestu ir patiekiama su citrininėmis bulvėmis

                                                                             ATSIGAIVINIMAS

Skrudintų žaliųjų grikių šaltkošė su karamelizuotais ruginės duonos trupiniais,

patiekiama su ruginės duonos pudingu

                                                                                 GĖRIMAI

Stalo vanduo su spanguolėmis ir citrina

Kinrožių gėrimas

Midus

Pienių vynas                                                                                                                         25,00 €/asmeniui