…nuo jaukių vakarienių dviems iki siautulingų pobūvių su bendraminčių kompanija….

Įspūdžių, patirčių ir skonių fiesta mylintiems maistą su istorija – būtent taip apibūdintume savo metinių renginių kalendorių.

Kelionės laiku ragaujant iš seniausių raštų prikeltus patiekalus, įkvėptus istorinių asmenybių ir išsaugotų lietuviškų tradicijų – tai ką kuriame ir kuo norime dalintis su Jumis. Kviečiame kartu patirti, pažinti, pamilti ir puoselėti tai, kas jau daugybę amžių yra mūsų kultūros dalis. Nuo jaukių vakarienių dviems iki siautulingų pobūvių su bendraminčių kompanija – padėsime Jums atrasti, kas bus širdžiai miela.

  • Sausis

     

    Kasmet, sausio pabaigoje, parodų centre „Litexpo“ vykstanti, didžiausia Baltijos šalyse specializuota tarptautinė turizmo paroda „Adventur“ 2017-aisiai tapo pirmu viešu dvaro virtuvės pasirodymu. Atstovavimas Šakių rajono turizmui tapo savotišku garbės reikalu, tradicija ir ypatinga proga, kai būsimam sezonui pristatome naujienas.

  • Vasaris

     

    Vasaris – intensyvus šventinis mėnuo. Meilės dienos proga tradiciškai parengiame romantiškus pasiūlymus dviem, tačiau kur kas daugiau dėmesio ir šventinio jaudulio skiriame Vasario 16-osios minėjimui. Ypatingai švęsti šią dieną mus įpareigoja kraštiečio, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vailokaičio atminimo puoselėjimas, o taip pat – dar neištyrinėtas signatarų pietų meniu. Kasmet kviečiame ragauti mūsų interpretacijos, skoniais nukeliančios į 1918 m. Šiemet restorane turėjome ne tik išskirtinį meniu, bet ir istorinius svečius.

    Įsikūrę tarp dvaro ir kaimo turime unikalią galimybę per Užgavėnes mėgautis dvaro virtuvės gardumynais ir linksmintis liaudiškai, kaip kilmingieji galbūt nedrįstų. Išlaikydami aukso vidurį mažus ir didelius kviečiame į edukacinius užsiėmimus , kuriuose patys svečiai gali kepti tiek įprastus, tiek netradicinius blynus. Taip pat gaiviname dvare kadaise labai reikšmingų karnavalų tradiciją, anuomet leidusią bent vienam vakarui pamiršti savo luomą.

  • Kovas

     

    Moters dienai Kuchmistras sukuria specialų meniu rafinuotiems damų skoniams. Kviečiame šią dieną bent trumpam atsikvėpti ir pasidžiaugti bendravimu mėgaujantis gurmanišku maistu.

  • Balandis

     

    Gamtos atgimimą žyminčias šv. Velykas pradedame nuo edukacinių užsiėmimų, kviečiančių pažinti lietuviškas tradicijas, išmokti receptų ir išgirsti apie dvaro virtuvės paslaptis iš paties Kuchmistro. Siekiame, kad mūsų svečių šventinis stalas būtų turtingas ne tik gardžių patiekalų, bet ir istorijos. Mažieji svečiai kviečiami „medžioti“ kiaušinių ir už tai apdovanojami aptiekėlės skanumynais.

  • Gegužė

     

    Itin laukiame šilčiausių pavasario dienų ir Motinos dienos, kai vasaros sezonui atveriame restorano terasą, kurioje svečiai gali mėgautis grynu oru, paukštelių čiulbėjimu ir nuostabiais parko vaizdais.

  • Birželis

     

    Ilgąjį Joninių savaitgalį tradicijų puoselėtojai pina vainikus, šokinėja per laužą, ieško paparčio žiedo, o mes laikomės tradicijos, kad ilgiausią dieną ar jos išvakarėse surinkti žolynai turi nepaprastos, magiškos galios, tad edukacijose dalinamės žiniomis apie virtuvėje naudojamas žoleles.

  • Liepa

     

    Liepos 6-oji, karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, yra puikiausia proga mėgautis kadais kunigaikščių mėgtais patiekalais. Kviečiame išbandyti specialų meniu, kurio patiekalai suderinti su kilmingųjų gėrimais: alumi, midumi ir vietiniu vynu.

  • Rugsėjis

     

    Paskutiniai vasaros savaitgaliai, o ypač Rugsėjo 1-oji, tampa geriausia proga leisti laiką kartu su šeima ir patirti šį tą naujo. Ypatingi pasiūlymai kuriami vaikams, o meniu pamažu rudenėja.

    Rugsėjui baigiantis dvaro ansamblio kiemą užlieja vaikų šurmulys, kai prasideda tradicinis Zanavykų muziejaus renginys „Duonos šventė“. Jis skirtas moksleiviams ir duonos kepimo tradicijų puoselėtojams, kurių vaizdžiai pateikiamą duonos kelią papildome duonos kepimu ant laužo ir ragavimu, skirtingų kepinių rūšių pristatymu. Restorane siūloma „Duonos ragaučiaus“ edukacija.

  • Lapkritis

     

    Trečiąjį lapkričio ketvirtadienį visame pasaulyje minima Božolė diena. Ir pas mus jauno vyno šventė – jau tradicija tapęs renginys, kuris padeda susipažinti su išpuoselėtos lietuviškos vyndarystės kultūra bei atskleisti gėrimų ir maisto derinimo ypatybes. Bendraujame su keletu ypatingai vertinamų mažųjų vyndarių, tad turime galimybę pasiūlyti išskirtinius skonius ir supažindinti su karščiausiomis lietuviškos vyndarystės naujienomis.

  • Gruodis

     

    Žiemos stebuklai pas mus prasideda nuo Kūčių edukacinių užsiėmimų, kai svečiai ne tik supažindinami su tradicijomis dvare, bet ir gali patys išbandyti Kuchmistro išrinktus receptus šventiniam stalui. Taip pat siūlome specialų meniu patiekalams išsinešti, padėsiantį savo šventę papuošti profesionalaus virtuvės šefo ruoštomis gėrybėmis.

    Laikantis tradicijų Naujieji metai restorane sutinkami šėlstant karnavale. Kviečiame prisijungti!

SVEIKI ATVYKĘ!

Leiskite mums pasirūpinti Jūsų karališku poilsiu! Užmiesčio ramybė viešbutyje Zyplių dvaro oficina laukia Jūsų. Kai tik leis aplinkybės, užtikrinsime, kad Jūsų viešnagė būtų visiškai saugi.

Rezervuoti kambarius galite jau dabar, paskambinę telefonu: +370 685 34432.

Užtikrinsime Jums patogiausią viešnagės laiką, virtualią rezervaciją ir bekontaktę registraciją atvykus.

Nors restoranas karantino metu nedirba, jau dabar savo šventiniam stalui galite užsisakyti restorano meistrų paruoštą kalėdinę antį.

Lauksime Jūsų!